Médiamegjelenések

www.tv2play.hu

Egyre több ember életét keseríti meg valamilyen típusú térdfájdalom

Hogy milyen megoldásokat kínál az orvostudomány, illetve mikor érdemes a fájdalom miatt szakemberhez fordulni, minderről Dr. Koós Zoltán térdspecialistát kérdezték.

Ugrás a videóhoz


www.pecsiujsag.hu

Pécsett is elérhető a sajátsejtes ízületkezelési eljárás, egyre többen igénylik

Már Pécsett is elérhető a sajátsejtes ízületkezelési eljárás, amellyel alig egy órás, helyi érzéstelenítéssel végzett beavatkozás során a betegek külső anyag nélkül, csupán a saját sejtjeik felhasználásával kezelhetők.

Az erről szóló híradás után nagyon sok olvasónk érdeklődött a részletek iránt, ezért az eljárásról a Da Vinci Magánklinika főorvosát, dr. Koós Zoltánt kérdeztük.

Ugrás a cikkre


 

www.bama.hu

Új megoldás a térdszalag sérülésére a pécsi Da Vinci Magánklinikán

Eddig Magyarországon egyedülálló (az USA sí- és snowboardválogatottjának sportsebésze által kifejlesztett technikával) anatómiai szempontból is a legjobb megoldást kínálják korábbi és friss térszalagszakadásokra – a pécsi Da Vinci Magánklinikán.

Dr. Koós Zoltán, Angliában is praktizáló ortopédsebész elmondta, a síelők egyik leggyakoribb balesete, amikor a behajlított térd egy rosszul sikerült forduláskor megcsavarodik és kicsúszik az ember alól. Ekkor gyakran elszakad a térdben az elülső keresztszalag. Nemcsak síelésnél történhet ez, hanem pl. kosárlabda, kézilabda, fallabda, tenisz, labdarúgás közben is.

Ugrás a cikkre


 

www.bama.hu

Lúdtalpműtét az országban az elsők között a pécsi Da Vinci Magánklinikán

A pécsi Da Vinci Magánklinikán az országban az elsők között végeztek felnőttkori korrekciós lúdtalpműtétet. Mint dr. Koós Zoltán, ortopéd és traumatológus szakorvos elmondta, ezt a műtéti eljárást Angliában eredményesen alkalmazzák, itt sajátította el ő is. Az elmúlt nyolc évben nagyon sok betegénél szép eredményt és jelentős javulást ért el ezzel az eljárással.

A Da Vinci Magánklinkán ez a lúdtalpműtét volt az első. A páciens a beavatkozás előtt folyamatos és erős fájdalmakra panaszkodott, a hosszanti lábboltozata teljesen ellaposodott, gyakorlatilag eltűnt, a sarokcsontja kifelé fordult, lába olyan mértékben deformálódott, hogy csak ortopéd cipőben tudott járni, de ebben is csak keveset - mondta dr. Koós Zoltán.

Ugrás a cikkre


www.futoiskola.hu

A mezítlábas futásról, a különböző futócipőkről

Újabb szakember – Dr. Koós Zoltán orthopéd és traumatológus szakorvos – korrekt és pártatlan véleményét olvashatjuk – pro és kontra a „mezítlábas technikáról‟. Az ilyen tudatlan, gyakorlatias medvetalpas bocsokat – mint engem – különösen lenyűgöz, ha az olvasmányos tartalom mellett irodalomjegyzéket is látok…

Az utóbbi időben világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mezítláb futás és az ún. minimál cipők, melyek a mezítláb futáshoz leginkább hasonló körülményeket tesznek lehetővé a láb számára futás közben. Ezek a cipők csak nagyon vékonyan borítják a talpat és a lábat; ezzel szemben a hagyományos futócipők, melyek a 70-es években terjedtek el, a sarokrészen vastag, párnázott talppal rendelkeznek, hogy tompítsák a futás közben a sarokra érkezéskor az alsó végtag tengelyében ható erőket.

Ugrás a cikkre


Minden negyedik ember lúdtalpas, van, aki érszre sem veszi

Az újabb irányzat szerint a panaszmentes gyerekeket és felnőtteket nem kell feltétlenül kezelni.

Ugrás a cikkre


Lipogems Magyarország

Lipogems kezelésen vett részt egy volt válogatott labdarúgó a pécsi magánklinikán

A hét közepén a Lipogems segítségével lép a gyógyulás útjára egy volt válogatott labdarúgó, akit a pécsi Da Vinci Magánklinikán műtöttek. A Lipogems technológia ősz óta elérhető az ország délnyugati régiójában is, ahol Prof. dr. Szabó István ortopéd sebész főorvos és dr. Koós Zoltán ortopéd sebész főorvos várja az ízületi problémákkal küzdő érdeklődőket. 

Ugrás a cikkre

 

RádióMost

Futással kapcsolatos térd problémák - a Rádió Most 2017.07.27-i  Mutató című műsorában elhangzott interjú

 
 

 RádióMost

A gyermekkori lúdtalpról - interjú a Rádió Most 2017. októberi Mutató című műsorában

 
 

 RádióMost

A porckopásról - interjú a Rádió Most műsorában